MASSAGES

  MO.RE.SI

         MOVEMENT.RELAXATION.SILENCE

TAI CHI QUAN & QI KUNG.MASSAGES.MEDITATIES


RE = RELAXATION

MASSAGE

Massage zet je gedachten even stil en helpt je weer contact te maken met jou lichaam.

Het is één van fijnste dingen die u voor uzelf kan doen, lees maar verder hieronder:  

1.  Massage verbetert het immuunsysteem

Door regelmatige massages wordt je weerstand tegen ziektes beter. Je lichaam maakt namelijk meer witte bloedlichaampjes aan en het stresshormoon cortisol wordt verlaagd. Hierdoor word je immuunsysteem versterkt. Minder snel ziek dus!

2.  Minder stress

Massage zet je gedachten even stil. Je zit minder in je hoofd, en zakt in je lijf. Bezorgdheid, slapeloosheid en depressie worden minder. Massage is een heel doeltreffend middel bij spanningsklachten en stress. Hoe komt dat? Door massage wordt de productie van stresshormonen verminderd, zodat het lichaam de kans krijgt zich te ontspannen en te herstellen van grote inspanning.

3.  Je slaapt beter

Massage zorgt ervoor dat je sneller in slaap valt, en dat de slaap zelf dieper is. Je wordt zo fris als een hoentje wakker! Tijdens massage wordt namelijk serotonine geproduceerd, dat ervoor zorgt dat je beter slaapt.

4.  Het gelukshormoon komt vrij

Door massage komen de stoffen serotonine en endorfine vrij, die ook wel de gelukshormonen worden genoemd.  Ze zorgen ervoor dat je je blij, zorgeloos en prettig voelt. Ook kun je pijn beter verdragen.

5.  Je zit beter in je vel

Massage bevordert een gezonde huid: je velletje wordt elastischer doordat spanningen in het bindweefsel worden los gekneed. Ook de doorbloeding in de huid wordt beter. Hierdoor krijgt de kleur en de uitstraling van je huid een enorme boost!

Als je regelmatig laat masseren ga je ook op langere termijn beter in je vel voelen. De persoonlijke aandacht, warmte en respectvolle aanraking zorgt ervoor dat jij je gewaardeerd en prettig voelt. En dit straal je ook uit naar andere mensen!

6.  Gespannen spieren worden soepel

Massage verzacht pijnlijke en stijve spieren. Er komt ruimte en ontspanning in de spieren, omdat blokkades en spanningen los gekneed worden. Massage houdt de spieren soepel!

7.  Massage verbetert de bloedcirculatie

Massage activeert de bloedsomloop. Hierdoor krijgen de spieren, organen, botten en huid meer verse voedingsstoffen. De energiedoorstroming wordt bevorderd, waardoor het lichaam nieuwe energie krijgt! Bovendien wordt de bloeddruk genormaliseerd door massage.

 

8.  Het verwijdert afvalstoffen

Doordat de bloedcirculatie en de lymfevaten worden geactiveerd, kunnen afvalstoffen het lichaam sneller verlaten.

9.  Betere ademhaling

Massage brengt je ademhaling tot rust. Je gaat dieper ademhalen, waardoor er meer verse zuurstof naar longen en hart gaat. Na het sporten wordt een snelle ademhaling vertraagd, zodat deze normaliseert.

10.  Betere concentratie

Massage kalmeert je geest, waardoor je helderder kunt nadenken. Een heel goed idee om je eerst te laten masseren voordat je een belangrijke beslissing moet nemen dus!


Denk eraan het is jouw lichaam en jou welzijn. Zorg voor een gezonde geest in een gezond lichaam!Kies je voor een fysieke massage, stoel massage of een energetische?


FYSIEKE MASSAGES:


Bij een fysieke massage (vb. Cosmetische Massage/Zweedse Massage), stoelmassage wordt er gewerkt op het fysieke lichaam, en voornamelijk op het losmaken en ontspannen van de spieren. Spierknopen en spierspanningen worden weggewerkt zodat opgehoopte afvalstoffen vrijkomen en afgevoerd kunnen worden via de bloedstroom.


  Zit je  vast in je schouders, nek, onderrug of heb je eerder last van gespannen kuiten of boven benen? Dan is een fysieke massage  zeker een mogelijke oplossing om weer tot ontspanning te komen.


Heb je  je nog nooit laten masseren, probeer dan eerst eens stoelmassage of een voet(refrex)massage. Hierbij hou je je kleren aan en  maak toch kennis met een  even doeltreffende massage.
ENERGETISCHE MASSAGE:


Met een energetische massage harmoniseer je je energetische huishouding. In tegenstelling tot een fysieke massage is er hier geen direct contact met de huid nodig, je kleren hou je aan.


Een voorbeeld van zulk een massage is REIKI.


Een Reiki massage is werken met universele levensenergie, de energie waaruit alles is opgebouwd, en die stroomt door alles wat leeft. Dus ook door jou.


Een ongezonde levensstijl, stress, ziekte, ... veroorzaken een disbalans in uw energetisch lichaam. Via Tai Chi Quan en Qi Kung oefeningen kun je zelf je balans herstellen, maar niet iedereen is zo bewegelijk of evengoed te been, nog bereid om hieraan dagelijks of wekelijks te werken.


Af en toe een energetische massage ondergaan kan je dan ook verder helpen.


STOELMASSAGEOp de praktijk:

Ik gebruik de stoelmassage in mijn praktijk om die lichaamszones te behandelen die door het werk het zwaarst worden belast m.n.  rug, nek, schouders, armen, handen en hoofd.


Een stoelmassage kan een onderdeel vormen van een volledige massage met gebruik van olie of een massage op zich zijn voor diegen die minder tijd en toch regelmatig een kortere gerichtere  massagebehandeling wensen waarbij je je kleren aanhoud en geen olie gebruikt wordt.


Op Evenementen:


Organiseer je een verjaardagsfeestje, een straatfeest, ...:Een stoelmassage kan overal, is kort in duur, is eens iets anders en wordt altijd wel gewaardeerd

 

Op bedrijven:


Een stoelmassage kan op elk moment, op elke plaats en op iedereen worden toegepast, onafhankelijk van zijn grootte, leeftijd of sexe.


Een stoelmassage duurt 15 à 20 minuten ( de tijd van een pauze) en wordt uitgeoefend op een hiertoe speciaal ontwikkelde stoel, waardoor je op een comfortabele manier voorover kan leunen.


Het eerste gedeelte van de massage is ontspannend. Naar het einde toe wordt er meer activerend gewerkt, zodat men daarna weer fris en alert aan het werk kan.


De stoelmassage verbetert de vitaliteit, circulatie en flexibiliteit en geeft onmiddellijk een aangename ontspanning, en een verhoogde alertheid.


De techniek van stoelmassage is ontwikkeld in de Verenigde Staten in 1982 door David Palmer en is gebaseerd op de traditionele kunst van de acupressuur genaamd AMMA (rust geven met handen) die zijn oorsprong kent in Japan sinds 1300. Amma is ook de oervorm waaruit shiatsu is voortgevloeid. David Palmer merkte dat veel van de werknemers bij Apple rugklachten en stressproblemen hadden. Hij ontwikkelde een korte maar intensieve massage van 15 minuten om deze klachten aan te pakken. Zijn ervaringen hebben hem ertoe gebracht deze techniek ook in andere bedrijven toe te passen.


Waarom een stoelmassage in uw bedrijf?


Het is een investering in uw menselijk kapitaal.


Mensen die regelmatig gemasseerd worden hebben veel minder last van stress en de negatieve gevolgen ervan.

Stoelmassages worden door het personeel erg geäpprecieerd.

Stoelmassages zijn ideaal voor mensen die vaak in dezelfde houding zitten, veel repetitieve bewegingen uitvoeren,  geconfronteerd worden met strakke deadlines, tijdsdruk en stress.

Spanningen, verkrampte spieren en een verlaagde stressdrempel zijn vaak het gevolg.


Overdreven stress en werkdruk zijn de oorzaak  van maar liefst 50 tot 60 procent van het werkverzuim.

Steeds meer bedrijven zien dan ook het belang in van het welzijn van hun medewerkers. Mede dankzij stoelmassages kan je dit probleem op een aangename en efficiënte manier aanpakken.


Stoelmassages worden veelal op het werk gedaan :

Stresspreventie / welzijn op het werk

Mensen die vaak in dezelfde houding zitten

Mensen die vaak repetitieve bewegingen doen

Na een drukke periode

Secretaressedag

Om uw personeel te bedanken voor hun inzet

Zomaar

Investering in uw menselijk kapitaal

Op uw wellnessdag

Tijdens teambuildingdagen

Op cursusdagen/vergaderdagen

Op Beurzen als aandachtstrekker op uw stand.

Om uw personeel een korte nuttige pauze te geven na het vele rechtstaan.

Op opendeurdagen om uw klanten in de watten te leggen.2 interessante artikelen om te lezen uit Jobat.be :


http://www.jobat.be/nl/artikels/10-bewijzen-dat-een-bureaujob-je-lichaam-ruineert/?utm_source=nieuwsblad&utm_medium=content&utm_content=blok3&utm_campaign=home

http://www.jobat.be/nl/artikels/doe-je-vaak-dezelfde-beweging-let-dan-op-voor-rsi/PRAKTISCH?


Enkel op afspraak:  0495/24.59.79 - karine.dutli@gmail.com


Tijdspanne:  Naar keuze met een minimum van 30'


Plaats: Op mijn praktijk, Tervuurstesteenweg 124 - 1820 Perk of bij u thuis


Na een intake gesprek bepalen we samen wat er gemasseerd zal worden, afhankelijk van je wens om te ontspannen of om op specifieke klachten/ongemakken te werken. Het is belangrijk dat je bij een hele lichaamsmassage van 1 uur er nooit zo diepgaand gewerkt kan worden als bij een gerichte massage.

.

WAT KOST HET?


Basisprinciepe:

1 minuut = 1 euro

1 uur = 60 €

10 Beurtenkaart van telkens 1 uur = 50€/u


Mogelijkheid tot kortere massage tijden,aangepast aan uw beschikbare tijd, budget en behoefte:

1€ per minuut, met een minimum van 30 minuten.

Je kan dus een massage op maat boeken bv specifiek voor schouders en nek van 30 minuten. Dit kost u dan 30 €....


Stoelmassage voor bedrijven en evenementen allerhande:


Op aanvraag /OfferteGeschenkbon: 


Is er iemand jarig?

Wil je iemand kennis laten maken met een massage

Voor welke reden ook, een geschenkbon is altijd welkom!