HOME

  MO.RE.SI

         MOVEMENT.RELAXATION.SILENCE

TAI CHI QUAN & QI KUNG.MASSAGES.MEDITATIES

MO.  ( Movement)  = TAI CHI QUAN & QI GONG

RE.    ( Relaxation)  =  MASSAGES Energetische & Fysieke

SI.     (  Silence)       =   MEDITATIESBewegen, ontspanning en stilte zijn 3 belangrijke pilaren van je persoonlijke fysieke en geestelijk welzijn. Voeg daartoe een vierde pilaar aan toe, een gezonde en evenwichtige voeding, en je investeerd in een langdurig, aangenaam en gezond leven. 

Je investeerd dan eigenlijk op lang termijn, voor je oude dag ....een gezonde geest in een gezond lichaam.


Er zijn heel wat wegen naar harmonie en innerlijke rust.  Het is toegankelijk voor iedereen, maar in het begin vraagt het wel wat  toewijding en doorzettingsvermogen.


Ik stel met veel plezier mijn ervaring en kennis ter beschikking op je op weg te helpen via MO.RE.SI aan...MO.  staat voor  BEWEGING  = TAI CHI QUAN & QI GONGWe zijn constant in beweging, vaak onbewust,  hektisch, doelloos...


Hoe sta je?, Hoe beweeg jij je? Hoe adem je? Hoe herken je, en hoe maak je gebruik van de alomtegenwoordige energie (Qi) binnen en buiten jezelf,en wat doet het voor je?.

Hoe ontspan je je fysieke, emotionele en mentale lichaam?...


Door de rustige en trage bewegingen bij de Tai Chi Quan & Qi Gong, leer je weer bewust en doelgericht te bewegen. Je onderhoudt je lichamelijke conditie, maar ook haar flexibiliteit en fysieke welzijn.

Je zenuwstelsel komt tot rust, de werking van je interne organen verbeterd, je spieren ontspannen, je houding en evenwicht verbeteren, je denken komt tot rust, je zelfvertrouwen groeit...


Leer energie ontdekken, voelen en ermee werken, leer je te laten dragen door energie, en met de tijd, wanneer je de vorm goed kent en je zowel fysiek, emotioneel en mentaal ontspannen bent, dant wordt het uitvoeren van de Tai Chi Quan & Qi Kung een soort bewegende meditatie, dan doe je het door het niet te doen.


Tai Chi Quan en Qi Gong zijn meer dan gewoon wat rustig bewegingen, je wordt innerlijk sterker, weerbaarder, je immuunsysteem krijgt een boost, je houding verbeterd, je gaat zelfs, als je dat wenst, tot de kern van je innerlijke zelf.RE.    staat voor ONTSPANNING  =  MASSAGES Energetische & FysiekeEen cosmetische massage, een voetmassage, een stoelmassage, een Reiki behandeling, specifieke relaxatie oefeningen ... zijn een andere wijze om je te ontspannen van zowel je fysieke lichaam als je energetisch lichaam. Zeker als je wat minder goed te been bent.


Jijzelf hoeft niets anders te doen dan te genieten, je laat het werk gebeuren via de experte handen van de masseur.


Ook hier luister, kijk ik naar je lichaam en geef je datgene wat jij nodig hebt in de mate van mijn mogelijkheden.


Lichamelijk kom je weer in balans, je voelt je beter in je vel zonder dat je zelf veel moet doen. Lekker ontspannen en je laten verwennen. Dat mag ook wel eens.


Je lichaam eens grondig laten masseren (Fysiek / Energetisch) heeft een positieve invloed op je spieren, je interne organen en heeft daarbovenop nog eens een sterk zuiverend effect op je lichaam.


Je zult merken dat een massage een heel positieve inwerking heeft op je lichaam en op je lichaamsbewustzijn. We weten wel dat we een lichaam hebben maar we zijn vergeten ernaar te luisteren, bewust ernaar te luisteren!SI.   staat voor  STILTE      =   MEDITATIESZoeken naar innerlijke stilte kan o.a. door te mediteren. Door regelmatig te oefenen slaag je erin tot een diepe innerlijke rust te komen en kan je doordringen tot je innerlijke kern, daar waar alle antwoorden zich bevinden voor de vragen die jij je stelt


Meestal is onze blik naar anderen en naar de buitenwereld gericht, zelden naar ons binnenste.

Het is nogthans belangrijk om regelmatig eens naar ons eigen innerlijke te kijken, te luisteren en te voelen. Dit is uiteraard veel moeilijker en vaak ook confronterender. Het helpt je om sensitiever te worden voor datgene wat jij wenst, voor datgene wat jij en  jouw lichaam nodig heeft.


Wanneer we vragen hebben gaan we ten rade bij anderen terwijl alle antwoorden eigenlijk al in jezelf aanwezig zijn. De kunst is, weten waar en hoe je het in jezelf vindt.


Mediteren kun je leren het vraagt echter  regelmaat en oefenen.

Eerst ontdoe je je stap voor stap van je mentale, emotionele en fysieke balast.

Dan maak je verbinding met jouw innerlijke kern en de kosmos.


Mediteren kan alleen of in groep.MO.RE.SI


Alle antwoorden heb ik niet, en ik kan ook niet alles,maar binnen mijn grenzen, help ik je graag op pad om tot je eigen innerlijke kern te geraken, in beweging in relaxatie en/of in stilte.

Ik kijk en luister naar jou, ik vertel je wat ik zie, hoor en voel en stel verschillende technieken en tools ter beschikking om je verder te helpen maar jij moet het  doen, herken je eigen weerstand, verleg je grenzen, ontdek, zoek en vind jouw antwoorden

.......

Heb je nog iets extra's nodig en ik kan je niet helpen, dan verwijs ik je graag verder naar iemand die je dat ene extra duwtje in de rug kan geven

.......